Tutireceptek.hu fejléc

Nagyidai cigánypörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg marhahús vegyesen (lábszár, comb, nyak)
1 db sertéscsülök
2 kg vöröshagyma
3 szál babérlevél
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 csapott evőkanál pirospaprika (ha lehet kétféle)
4 db zöldpaprika
2 db csípős csöves paprika
3 db lehéjazott paradicsom
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
1 csapott mokkáskanál majoránna
2 dl száraz fehérbor

15 dkg sertészsír

Elkészítés:
A hagymát, a zöld- és csöves paprikát karikára vágva, egy csapott evőkanál sóval aranysárgára dinszteljük. Hozzáadjuk a 2,5 x 2,5 cm darabokra vágott marhahúst és addig pároljuk, míg levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot, a fűszereket, - felöntjük a borral és zsírjára sütjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, közepes hőfokon 40 percig főzzük, majd hozzáadjuk a szintén kockára vágott sertéscsülköt. Az elfőtt szaftot időnként pótoljuk. Ha a húsok megfőttek és mielőtt levesszük a tűzről, megkóstoljuk, után sózzuk.

Burgonyakörettel, többféle savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Ezt a receptet köszönöm Lakatos Icának, aki számos roma lakodalom vezető háziasszonya.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypörkölt » Nagyidai cigánypecsenye » Almás májkavalkád » Fokhagymás csirkecomb
» Húskockák fűszeres túróval » Joghurtos párolt csirke » Currys csirke » Jóasszony pecsenyéje
» Csirkés enchilada » Joghurtos-kekszes csirke » Lasagne - Sylvia81 módra » Jucc kedvence
» Sertéskaraj gazdagon.... » Mexikói rizses hús » Virsli batyuban » Görög vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.