Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nagyon puha mézes kalács recept

Kategória:


Hozzávalók:
9 evőkanál kristálycukor
2 egész tojás + 2 tojás sárgája
1 mokkáskanál fahéj
7 dkg zsír
7 dkg vaj
2 kanál tejföl
9 evőkanál méz
fél evőkanál szódabikarbóna
60 dkg liszt

Elkészítés:
A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a
zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban
összekavarom. A szódabikarbónát
a mézzel felforralom, majd a
masszához öntöm, és belerakom a
lisztet, összedolgozom. Pár órára
hűtőbe teszem, akkor könnyebb
vele dolgozni, de volt már, hogy
idő hiányában azonnal nyújtottam
és sütöttem. Nagyon pici lisztet
szoktam szórni a nyújtódeszkára,
mielőtt kinyújtom, nem igényli a
tészta, de én parás vagyok, tehát
lisztezek. Félujjnyira nyújtom,
kiszaggatom. Előmelegített
sütőben, kb. 160-180 fokon pár
perc alatt világosra sütöm, ne
barnuljon meg nagyon, mert akkor
nem marad puha. Különféle
alakzatokat szoktunk kiszaggatni,
amit pedig a fenyőfára szeretnénk
tenni, abba hurkapálcikával
szúrunk egy lyukat, hogy később át
tudjuk rajta fűzni a cérnát.
Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam
elkeverni annyi porcukorral, hogy
folyós, szép fehér masszát kapjak.
Pár óra alatt megszárad.

Tanácsok:
-

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bebe199


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes lapok » Kürtöskalács (dorongfánk) » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Mézes zabpelyhes sütemény
» Hamis mézespogácsa » Tepsis mézes » Kreatív kalácsok » Ánizsos kalács
» Csokis kalács(Kata-féle) » Kalácspuding » Mézes alma saláta » Mazsolás kalács 2
» Mézeskalács - a' la Hugi » Sonka kalácstésztában » Kürtöskalács házilag » Medvehagymás-sajtos kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.