Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 4 db csirkecomb (de lehet csirkemellfilé is, vagy a kettő vegyesen)
• 3 dl tejszín
• 1 dl narancslé
• 1 evőkanál mustár
• szárnyas fűszerkeverék
• só
• pici olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat vagy egészben, vagy az alsó- illetve felsőcombra elvágva befűszerezzük. A tepsibe nagyon kevés étolajat öntünk, a húst belehelyezzük. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt összekeverjük, jó alaposan eldolgozzuk benne a mustárt, majd a húsra öntjük. Fólia alatt kb. egy órát sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára sütjük, közben többször meglocsoljuk a húst a szafttal. Leginkább párolt rizs vagy rizi-bizi illik hozzá.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Nagyon pikáns íze lesz a csirkének a szaftnak köszönhetően. Elkészítése egyszerű, de mégis különleges étel.
A mártás ne legyen túl híg, mert akkor sülés után is úszni fog benne!


A receptet beküldte: Tomka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás-csirkemell » Libanoni csirke » Egzotikus csirke » Csirke indiai módon
» Gesztenyés csirkemell » Sárvári csirke » Szőlős csirke » Rokfortos-csirkés spagetti
» Fűszervajas csirkemell » Fincsi csirkecomb » Gyors currys csirke » Avokádós csirkesaláta
» Csirkemáj rizottó » Édes csirkemell » Csirkés padlizsánleves » Juharszirupos sült csirke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.