Tutireceptek.hu fejléc

Olajban sült krumplis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50-60 dkg krumpli
1 db tojás
liszt

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Ezután kanalazzuk a krumplinyomóba és nyomjuk át, vagy villával alaposan törjük össze. Még melegen keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű sót, majd hagyjuk hűlni, hogy éppen csak langyos legyen. (azért kell kihűteni, mert így a krumpli kevesebb lisztet vesz fel)

Amikor már teljesen kihűlt a krumpli, csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsünk bele kb. 20 dkg lisztet, és üssük bele az egész tojást. Ezután kezdjük el összegyúrni, majd a többi lisztet apránként adjuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. (a leeső tésztarészeket szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)

Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a pogácsákat, majd közepes lángon, mindkét oldalukat süssük szép pirosra. Végül szedjük ki, és tegyük papírtörlőre hogy a felesleges zsírt felszívja.


A kisült pogácsákat kínálhatjuk egy kiadós leves mellé ebédre. Tejföllel, vagy egy pohár teával akár vacsorára is kínálhatjuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás fasírtpogácsa » Borzas pogácsa » Ősi túrós pogácsa » Graham pogácsák
» Sörös-tepertős pogácsa » Pihe-puha pogácsa » Anyósom túrós pogácsája » Négymagvas pogácsa
» Ízes juhtúrós pogácsa » Kapros, krumplis halfilé » Krumplis sajtgolyó » Sós, vajas pogácsa
» Kelt túrós pogácsa » Gyors pogácsa » Telfölös pogácsa » Újhagymás tonhal pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.