Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
50 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
5 dkg sonka (sajt is lehet)

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a gyufaszál nagyságúra vágott sonkával (1/3 részével), összehajtjuk, és ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy a hajtogatás mindig más irányból történjék, és mindig fél órás pihentetés kövesse azt. Végül kb. 2,5 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetszés szerint a tetejére szórhatunk még reszelt sajtot is, de anélkül is nagyon finom!


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás pogácsa » Háromszéki pogácsa » Aludttejes pogácsa » Rácsos-túrós pogácsa
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Sonkás fonott kalács » Zsúr pogácsa » Főzőtt pogácsa
» Sajtos túrós pogácsa » Gyors tepertős pogácsa » Gombás fasírtpogácsa » Erdélyi rakott pogácsa
» Sonkás burgonyakrokett » Karaván pogácsa » Sonkás-medvehagymás tészta » Négymagvas pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.