Tutireceptek.hu fejléc

Olasz citromlikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
5 db citrom héja
5 dl alkohol
7 dl víz
1 db citrom leve
50 dkg cukor
4 dl tejszín

Elkészítés:
A citromokat forró víz alatt megsikáljuk, majd vékonyan meghámozzuk és csatos üvegbe szórjuk. Ráöntjük az alkoholt, jól lezárjuk és legalább 10 napig érleljük.
Rázogatjuk, majd leszűrjük.
A vizet, a cukorral és citromlével, szirup sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük és belekeverjük a tejszínt.
Beleöntjük az üvegbe,még 1 hétig érleljük,közben rázogatjuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz fasírt » Olaszos rántott hús » Olasz kenyérsaláta » Olasz tésztasali
» Olasz spagettileves » Olasz metélt » Rakott zöldség olasz módra » Vodkás citromlikőr
» Olasz melegszendvics II. » Olasz rétes » Arancini olasz rizsgolyók » Grillcsirke olaszosan
» Sertés tarja olaszosan » Göngyölt hús olaszosan » Arancini (olasz rizsgolyó) » Limoncella ( citromlikőr)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.