Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalámisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
10-10 dkg téliszalámi, paprikás szalámi, csípõs csabai szalámi egy darabban, 4 húsos paradicsompaprika, 1 csöves csípõs paprika, 1 csokor zöldhagyma, 2 csokor piros retek, 2-2 evõkanál borecet és olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só és cukor, 1 evõkanál paradicsomlé

Elkészítés:
A szalámi bõrét lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd mindkettõt vékony metéltre vágjuk. A piros retket megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre, a zöldhagymát pedig tisztítás után karikára vágjuk. A csípõs paprikát hajszálvékonyra szeleteljük. Az olajat elkeverjük a borecettel, a sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, a törött borssal, majd minden alapanyagot összekeverünk. Legalább fél napra hûtõszekrénybe tesszük, de elkészíthetjük már elõzõ nap is. Tálalás elõtt még egyszer átforgatjuk. Ital mellé kínáljuk friss péksüteménnyel.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsósaláta » Ínyenc mártás » Bolgársaláta » Savanyú káposzta saláta
» Kocsis saláta » Sajtos majonéz » Kukoricasaláta, mexikói módra » Csirkehúsos tavaszi saláta
» Csalamádé, II. » Szilveszteri lencsesaláta » Áfonyamártás » Csirkesaláta 2
» Tzatziki saláta » Endívia saláta » Sajtsaláta » Mustármártás ínyenceknek


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.