Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsósaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
75 dkg húsos zöldpaprika, 6 kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 3 dl kefir, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só és cukor ízlés szerint.

Elkészítés:
A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és egyforma szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát is felszeletelem, majd a felforrósított olajon, fedõ alatt üvegesre párolom. Ezután ráteszem a paprikaszeleteket, megsózom és ugyancsak a saját levében üvegesre párolom. Hozzáadom a közben megmosott, nyolcadokra vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután három-négy percig párolom. A lángot lezárva alatta, beleszórom a borsot és jól összekeverem. A paradicsomnak nem szabad szétfõnie! Hagyom kihûlni, csak azután keverem bele a kefirt meg a citromlevet. Végül kevés cukorral és sóval fûszerezem. Jégbe hûtve kínálom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgársaláta » Almaszósz (almásgombóc mellé) » Rázott » Mexikói vörösbab saláta
» Hagymás krumplisaláta » Fogyi saláta » Mogyorós burgonyasaláta » Almás kukoricasaláta
» Sonkás majonéz » Kaprimártás » Mustáros ananászsaláta » Medvehagyma saláta
» Majonéz » Kocsis saláta » Paradicsom nyersen télire » Kukoricasaláta, mexikói módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.