Tutireceptek.hu fejléc

Örökzöld palócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg báránycomb,
étolaj,
40 dkg burgonya,
40 dkg bab,
30 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél,
1/2 doboz tejföl,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 dl fehérbor,
1 db citrom leve,
2 liter húsleves,
só,
kömény,
őrölt bors,
pirospaprika,
1 evőkanál finomliszt,
2 db paradicsom,
2 db paprika.

Csipetke:
1 db tojás,
3 evőkanál finomliszt.

Elkészítés:
A megmosott bárányhúst apró kockákra vágom, forró vízzel leforrázom, így nem érződik ki a birkára jellemző íz- és illatanyag.
A finomra vágott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítom, majd a tűzről levéve ráteszem a köménymagot.
Hozzáadom a fokhagymát és a fűszerpaprikát; a pirospaprika könnyen megéghet, ezért nem a forró olajba szórom.
Beleteszem a kockára vágott húst, és visszatéve a tűzre, kevés vízzel felöntve párolom. Párolás közben fölaprózom a paradicsomot, paprikát; a burgonyát kockára, a babot pedig 2-3 cm-es darabokra vágom.
Ha a hús már majdnem megfőtt, mindezt hozzáadom, és a húslevessel felengedem.
Sózom, borsozom, babérlevéllel ízesítem, és lassú tűzön addig főzöm, amíg minden megpuhul.
Tejfölös-lisztes habarással sűrítem a forrásban levő levest.
A végén belelöttyintem a fehérbort és a citrom levét, s egyet forralok rajta.

Csipetke:
Levesbetétként csipetkét készítek 1 tojásból és 3 evőkanál lisztből.

Tanácsok:
Vágott friss petrezselyemmel megszórva tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palócleves 1 » Palócleves Gundel módra » Tárkonyos, palócleves... » Palócleves
» Palócleves másként » Palócleveske » Ricsaleves » Diétás almaleves
» Mexikói tortilla leves » Marhagulyás paleosítva » Csirkés padlizsánleves » Tejfölös almaleves
» Szederkrémleves » Csokis-almás rizskótorta » Az én brokkoli krémlevesem » Zöldség Krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.