| Palócleves 1 receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg marhahús 1 nagy vöröshagyma 3 ek. olaj 1 ek. pirospaprika só őrölt kömény 1 kk. Erős Pista 3 g. fokhagyma 1 babérlevél 4 közepes burgonya 30 dkg zöldbab 2 dl tejföl 1 ek. liszt fél citrom leve Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott húst, és fehéredésig sütöm. Fűszerezem pirospaprikával, sóval, köménnyel, zúzott fokhagymával, cseresznyepaprika krémmel, babérlevéllel, elkeverem és egy kevés vízzel felöntöm, majd lefedve majdnem puhára párolom. Közben a vizet pótolom. Ha már majdnem kész, felöntöm vízzel és beleteszem a zöldbabot, majd a burgonyát. (Ha nem zsenge a zöldbab, akkor hagyom főzni 5-10 percig, mielőtt a burgonyát hozzáadom.) Amikor megpuhult, még utána fűszerezem. A tejfölhöz adom a lisztet, egy keveset a leves levéből, majd simára keverem. A leveshez öntöm, még pár percig hagyom a tűzön, majd citromlével vagy ecettel pikánssá ízesítem. Tanácsok: eredetileg bárányhúsból készül, én többnyire sertéshúsból készítem, most éppen marhahús volt itthon. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |