Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palócleves 1 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:



50 dkg marhahús

1 nagy vöröshagyma

3 ek. olaj

1 ek. pirospaprika



őrölt kömény

1 kk. Erős Pista

3 g. fokhagyma

1 babérlevél

4 közepes burgonya

30 dkg zöldbab

2 dl tejföl

1 ek. liszt

fél citrom leve

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott húst, és fehéredésig sütöm. Fűszerezem pirospaprikával, sóval, köménnyel, zúzott fokhagymával, cseresznyepaprika krémmel, babérlevéllel, elkeverem és egy kevés vízzel felöntöm, majd lefedve majdnem puhára párolom. Közben a vizet pótolom. Ha már majdnem kész, felöntöm vízzel és beleteszem a zöldbabot, majd a burgonyát. (Ha nem zsenge a zöldbab, akkor hagyom főzni 5-10 percig, mielőtt a burgonyát hozzáadom.) Amikor megpuhult, még utána fűszerezem. A tejfölhöz adom a lisztet, egy keveset a leves levéből, majd simára keverem. A leveshez öntöm, még pár percig hagyom a tűzön, majd citromlével vagy ecettel pikánssá ízesítem.

Tanácsok:
eredetileg bárányhúsból készül, én többnyire sertéshúsból készítem, most éppen marhahús volt itthon.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palócleves másként » Palócleves Gundel módra » Palócleves » Örökzöld palócleves
» Palócleveske » Tárkonyos, palócleves... » Csülkös bab-2 » Salátaleves
» Ramen... » Krumplilé leves... » Cseresznye leves » Nyers almaleves
» Szászok gulyása » Fejtettbab leves » Sonkás-gombócos leves » Újházi tyúkhúsleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.