Tutireceptek.hu fejléc

Pacaltokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg előfőzött pacal,
2 nagy fej hagyma,
6-7 gerezd fokhagyma,
egy kanál zsír, vagy olaj,
késhegynyi paprika,
kávéskanálnyi őrölt feketebors,
só,
kevéske liszt.

Elkészítés:
A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettőt keverek rajta, majd sózom.
Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára párolom.
Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot.
Lassú tűzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom.
Mikor készre főtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evőkanálnyi lisztet.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsszószos csirkemell » Marhapörkölt Gundel módra » Velővel töltött csirke » Sajtos hús
» Marhafarok pörkölt » Hagymás máj sütőben sütve » Csülök sörben sülve » Csirke tejszínes tárkonyban
» Sertésragu » Gyros tál arany módra » Fokhagymás sült lapocka » Rántott pacal
» Fokhagymás Röfihús » Tepsis krumpli virslivel » Gyulai töltött karaj » Pozsonyi hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.