Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szarvastokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg szarvascomb
4 ek. olaj
1 fej hagyma
2 ek. paradicsompüré
2 dl fehérbor
10 dkg vargánya
10 dkg rókagomba
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
4 dkg liszt
2 dl tejföl
csipet kakukkfű
csipet só
csipet bors

Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csülök » Tejfeles gombás húsi » Gombás szárnyas » Gombás alagút
» Gombás melegszendvics » Gombás rakott káposzta » Göngyölt gombás karaj: » Gombás-sajtos lecsó
» Csirkés-gombás lasagne » Gombás húscipó » Spenótos-gombás tészta » Egybensült gombás fasírt
» Rókagombás csirkemell » Gombás csirketekercs » Gombás rakott palacsinta » Gombás rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.