Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szarvastokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg szarvascomb
4 ek. olaj
1 fej hagyma
2 ek. paradicsompüré
2 dl fehérbor
10 dkg vargánya
10 dkg rókagomba
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
4 dkg liszt
2 dl tejföl
csipet kakukkfű
csipet só
csipet bors

Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-cukkinis fasírt » Juhtúrós gombasaláta » Őrségi gombás flekken » Chilis gombás pecsenye
» Gombás-Husos Fasirt » Sonkás-gombás batyu » Gombás, tükörtojásos tarja » Gombás-tejszínes szendvics
» Sajtos gombás stangli » Házias Svéd Gombasaláta » Gombás csirkeszárny » Gombás rizspogácsa
» Őszi almás-gombás rizottó » Gombász-tészta » Gombás szárnyas » Gombás rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.