Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 db nagy padlizsán
1 db piros erőspaprika
1 db hagyma
2 cikk fokhagyma
2 db paradicsom
ecet
olivaolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A padlizsánokat tegyük tepsibe és 150 °C-ra előmelegitett sütőben süssük addig, amíg a héjuk megfeketedik (akinek van rá lehetősége grillezheti is őket).

Ezután hámozzuk meg a padlizsánokat, majd egy fakanállal pürésítsük össze őket.

A paradicsomokat hámozzuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk nagyon szép apró kockákra. A paprikát és a hagymát vágjuk - a paradicsomhoz hasonlóan - apróra. A fokhagymát is vágjuk apróra, ne zúzzuk össze.

Tegyünk mindent (a felaprított petrezselyem egy részét hagyjuk meg a díszítéshez) egy nagy tálba és keverjük össze a hozzávalókat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg ecettel és olivaolajjal.

Tanácsok:
Jó ha fogyasztás előtt állni hagyjuk egy kicsit. A legjobb finom friss kenyérrel.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: vmbhc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetás padlizsánkrém » Szudáni padlizsánkrém » Almás-kukoricás saláta » Kukorica saláta
» Virslisaláta U1 » Margit saláta » Majonézes céklasaláta » Jérce-saláta
» Kínaikel saláta » Diétás gyümölcssaláta » Körtés gyümölcs saláta » Színes zöldségsaláta
» Tésztasaláták királynője » Tésztasalátám » Hamis krumplisaláta » Tavaszi zöldségsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.