Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta füstölt sajttal és tonhallal recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Palacsintához:
8 dkg margarin, 3,75 dl tej, 3 tojás, 10 dkg liszt, 1 csipet só
Tonhalkrémhez:
1 doboz tonhalkonzerv (növényi olajban), fél fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál majonéz vagy kefir, fehérbors, + 15 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítés:
A margarint mikroban felolvasztjuk, majd a tejjel, tojással, liszttel és sóval simára keverjük. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe helyezzük.
Közben elkészítjük a tonhalas tölteléket. A tonhalkonzervbol kifolyatjuk az olajat. A tonhalat villával összenyomkodjuk egy tálban, hogy szálkányi darabokra essen szét a húsa. A finomra vágott hagymával, és a majonézzel minél jobban elkeverjük. Fűszerezzük fehérborssal. Lereszeljük a füstölt sajtot.
Ha lejárt a 30 perc, kisütjük a palacsintákat. A töltésnél nem a hagyományos feltekerést alkalmazzuk, hanem csak a palacsinta 1-ére kenjük rá a tonhalkrémet, és erre a negyedre hajtogatjuk rá a palacsintatésztát. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell sajttal, almával » Erdélyi ordás palacsinta » Csirkés-gombás palacsinta » Bécsi palacsinta 2
» Narancsos palacsinta » Bableves füstölt csülökkel » Almás kelt palacsinta » Füstölt húsos karalábé
» Zserbós palacsinta » " Epres-túrós palacsinta" » Füstölt halas cukkini-tál » Diós, habos palacsinta
» Lőcsei palacsinta » Pikáns metélt palacsinta » Oláh palacsinta » Parajos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.