Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palóc pirog recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához:
30dkg liszt
8dkg vaj
1tojás
1dl tejföl
1mk só
1mk sütőpor
Töltelékhez:
30dkg juhsajt(fetasajt is jó,de akár juhtúró is)
4dkg vaj
2cs zeller zöld(lehetőleg zsenge)
1 tojás
só,őrölt fehér bors

Elkészítés:
Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral,összemorzsoljuk a puha,de nem olvadt vajjal,és a sóval.Hozzáadjuk a tojást,tejfölt,és sima tésztává gyúrjuk.Hűtőben 45 percig pihentetjük.
Töltelék:
A juhsajtot lereszeljük(ha juhtúróval dolgozunk,ügyeljünk arra hogy ne legyen leve).összegyúrjuk a puha vajjal és a finomra vágott zellerlevéllel.Sóval,borssal ízesítjük.
A tésztát 2-3mm vastagra kinyújtjuk,feléből kb 12cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.A korongok közepébe halmozzuk a tölteléket,szélét megkenjük,tojással.Összehajtogatjuk,ujjunkkal összepréseljük,tetejét is megkenjük tojással,és kivajazott tepsibe rakjuk.Forró sütőben pirosra sütjük.kb 20 perc


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos pirog » Palóc gulyás » Pirogi/nagymamám módra/ » Palócleves másként
» Örökzöld palócleves » Palócgulyás » Palócleves Gundel módra » Zöldbabfőzelék palócosan
» Palócleveske » Palóc lány levese » Palóc tojáshalom » Palóc-tál
» Tárkonyos, palócleves... » Palóc leves másképpen » Palóc tekercs » Palóc leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.