Tutireceptek.hu fejléc

Pangásius márványsajttal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé
15 dk gmárványsajt
1 dl tejszín
1 citrom
vegeta
őrölt bors
kis darab vaj
olíva olaj

Elkészítés:
Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, borssal. A halszeleteket megfordítva a másik oldalukat is vegetázzuk és borsozzuk. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaft, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkot, amit a köretként tálalt párolt zöldségek köré önthetünk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pangasius gyrostál » Pangasius zöldségágyon » Gombakrémes pangasius » Egyszerű tonhalas sushi
» Hal szalonnagyűrűben sütve » Dorozsmai molnárponty » Vegyes hal bormártással » Kapros harcsapaprikás
» Tésztában sütött tonhal » Tonhalas penne » Tonhal krém » Halas pite
» Fenyőmagos lazacfilé » Töltött hal Karcsi módra » Csuka káposztásan » Tengeri halfilé másképpen


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.