Tutireceptek.hu fejléc

Pangásius márványsajttal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé
15 dk gmárványsajt
1 dl tejszín
1 citrom
vegeta
őrölt bors
kis darab vaj
olíva olaj

Elkészítés:
Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, borssal. A halszeleteket megfordítva a másik oldalukat is vegetázzuk és borsozzuk. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaft, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkot, amit a köretként tálalt párolt zöldségek köré önthetünk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pangasius gyrostál » Pangasius zöldségágyon » Gombakrémes pangasius » Fóliában sült lazac
» Tonhalas pite » Haltekercs citrommártással » Rák tojásmártásban » Halfilé zödségesen
» Lazac roston » Tonhal krém » Halászlé egyszerüen » Kapros harcsapaprikás
» Szezámmagos halfilé » Amurpaprikás » Mandulás rántott hal » Kocsonyás hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.