Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros csirkemellek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
két csirkemellfilé
só, bors
liszt
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl csirkealaplé
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál koriandermag
2 evőkanál mustár
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A csirkemelleket megfelezem, sózom, borsozom, belehempergetem lisztbe, lerázom, a megforrósított olajba teszem és 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm. Kiszedem a húst, beledobom a serpenyőbe a mustármagot, a koriandert, 1 percig pirítom, majd beleteszem a mustárt és visszateszem a húst. Felöntöm a borral, ha elforr az alkoholtartalma, beleöntöm az alaplét és fedő alatt 7-8 percig párolom. Aláöntöm a tejszínt, majd a vajat, amitől finomabb, krémesebb lesz a szósz.

Tanácsok:
Tetszőleges körettel tálalhatjuk a csirkét felszeletelve, szósszal meglocsolva.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» mustáros tarja » Mézes-mustáros pulyka » Mustáros pulykacomb » Rakott mustáros hús
» Mustáros csirkemellcsíkok » Mustáros tarjaszeletek » Mustáros tepsis tarja » Mustáros tonhal
» Fűszeres csirkemellek » Mustáros-Erős Pistás hús » Mustáros májaskrém » Mustáros-hagymás csirke
» Mustáros zöldbab » Mustáros uborkamártás » Mézes-mustáros pulykamell » Mustáros csirkecomb



Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.