Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros csirkemellek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
két csirkemellfilé
só, bors
liszt
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl csirkealaplé
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál koriandermag
2 evőkanál mustár
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A csirkemelleket megfelezem, sózom, borsozom, belehempergetem lisztbe, lerázom, a megforrósított olajba teszem és 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm. Kiszedem a húst, beledobom a serpenyőbe a mustármagot, a koriandert, 1 percig pirítom, majd beleteszem a mustárt és visszateszem a húst. Felöntöm a borral, ha elforr az alkoholtartalma, beleöntöm az alaplét és fedő alatt 7-8 percig párolom. Aláöntöm a tejszínt, majd a vajat, amitől finomabb, krémesebb lesz a szósz.

Tanácsok:
Tetszőleges körettel tálalhatjuk a csirkét felszeletelve, szósszal meglocsolva.


A receptet beküldte: syria

Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos mustáros csirke » Mustáros cukkini » Mustáros, mézes csirkecomb » Tejfölös-mustáros cukkini
» Csípős csirkemellek » Mustáros hús bundában » Mustáros kacsamáj » Mustáros tarjaszeletek
» Spárgás-mustáros marhasült » Rakott mustáros hús » Mustáros karaj » Tejfölös mustáros pecsenye
» Mustáros-gombás szelet » Mézes-mustáros csirkemell » Uborkás mustáros csirke » Mustáros apróhús

Unatkozol? Gyere játszani!

Alakformáló masszázskrém

Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.