Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pékkifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg finomliszt,
2,5 dl forró víz,
2,5 dl tej,
4 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
2 kávéscsésze olaj.

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatom, hozzákeverem a vizet. A liszthez hozzákeverem cukrot, és az élesztős oldattal eldagasztom, közben az olajat is hozzáadom. Ha a tészta kész, 4 cipót formázok belőle, és letakarva 25-30 percet pihentetem. Egy-egy cipót kb. 1 cm vatagra nyújtok, utána 8 cikkre vágva felsodrom kifli alakúra. A kiolajozott tepsibe rakva a tetejüket tojással megkenem, és szezámmaggal beszórom. Előmelegített sütőben 170-180 fokon pirosbarnára sütöm. Finom vendégváró.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizza kifli » Sós teasütemény (Kati-féle) » Könnyű sajtos rúd » Pizzás táska
» Kocós pogácsa » Sós rudak » 56-os kifli » Sós süti
» Kifli - margarinos, sajtos » Spenótos mártogatós » Finom sütőtökös pogácsa » Túrógolyók
» Burgonyás-sajtos háromszögek » Zabpelyhes tallér » Ezüstös almák » Édes nyuszik locsoláshoz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.