Tutireceptek.hu fejléc

Zsúrpogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Fél kiló liszt,
20 dkg vaj,
fél evőkanál só,
1 tojás,
1 kiskanál sütőpor,
2 dl tejföl.

A pogácsák tetejére:

egy tojás villával kissé fölverve, reszelt sajt vagy magvak ízlés szerint.

Elkészítés:
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt, és az egészből sima tésztát gyúrunk. (Ha túl kemény, kis tejfölt kell még hozzáadni.)
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy éles késsel rudacskákra vágjuk, a tetejét fölvert tojással megkenjük, reszelt sajttal vagy magvakkal megszórjuk, aztán 180 fokos sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Marcsa pogácsa » Sajtos puffancs » Mákos-sajtos perec
» Mint a pogácsa » Kelt leveles pogácsa » Sajtos rudak (egyszerű) » Sörös-tepertős pogácsa
» Legjobb sajtos rudam » Isteni burgonyás lángos » Karácsonyi sajtos pogácsa » Lilahagymás pogácsa
» Sonkás fonott kalács » Boros sós rudak » Extra gyors sajtos rúd » Padlizsános pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.