Tutireceptek.hu fejléc

Töltött káposzta. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyú káposzta-levél
40 dkg darált hús
10 dkg rizs
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
kevés olaj
2 ek liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal.
A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk.
A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra).
A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük.
Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk.

Tanácsok:
Hatalmas jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött borjúrolád » Nyári töltött cukkíni » Töltött franciakenyér » Sajttal töltött körte
» Töltött narancs » Töltött liba » Diós hússal töltött alma » Töltött paradicsomgombák
» Gombával töltött tök » Hússal töltött gombafejek » Töltött szőlőlevél » Sonkás töltött krumpli
» Töltött csirkecomb sajtal » Tojással töltött zsemle » Körözöttel töltött paprika » Mustáros töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.