Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött zsemle recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 zsemle, 8 evõkanál maradék párolt káposzta, 1 db tojás, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj.

Elkészítés:
A zsemléket kettévágjuk, és a belét úgy szedjük ki egy éles késsel, hogy a fél zsemlének csak vékony fala maradjon. A kivájt zsemlebelet apróra összevágjuk. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a párolt káposztát, a zsemlebelet, a zúzott fokhagymát, kevés sót és törött borsot, valamint 1 evõkanál tejfölt. A tölteléket jól megpúpozva beletöltjük a fél zsemlékbe, majd tepsire vagy lapos tûzálló tálra rakjuk szorosan egymás mellé. A tetejükre locsoljuk a maradék tejfölt, és az elõmelegített forró sütõben tizenöt percig sütjük. Jó ízû, olcsó és kiadós vacsora, amellyel a maradék párolt káposztát és a már nem friss zsemlét lehet hasznosítani.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött dagadó » Olasz töltött paradicsom » Töltött sajtgolyó » Rizzsel töltött paradicsom
» Kolbásszal töltött paprika » Töltött rántott virsli » Töltött hagymacsónakok » Hamis töltött káposzta.
» Kolbásszal töltött karaj » Cukkini töltött » Hideg húsos töltött alma » Töltött paradicsom II.
» Cserkész töltött burgonya » Túróval töltött paradicsom » Töltött tojás paleosan » Töltött paprika hús nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.