Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött zsemle recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 zsemle, 8 evõkanál maradék párolt káposzta, 1 db tojás, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj.

Elkészítés:
A zsemléket kettévágjuk, és a belét úgy szedjük ki egy éles késsel, hogy a fél zsemlének csak vékony fala maradjon. A kivájt zsemlebelet apróra összevágjuk. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a párolt káposztát, a zsemlebelet, a zúzott fokhagymát, kevés sót és törött borsot, valamint 1 evõkanál tejfölt. A tölteléket jól megpúpozva beletöltjük a fél zsemlékbe, majd tepsire vagy lapos tûzálló tálra rakjuk szorosan egymás mellé. A tetejükre locsoljuk a maradék tejfölt, és az elõmelegített forró sütõben tizenöt percig sütjük. Jó ízû, olcsó és kiadós vacsora, amellyel a maradék párolt káposztát és a már nem friss zsemlét lehet hasznosítani.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tarja » Töltött körte » Fincsi töltött tök » Habos, rakott zsemle
» Töltött olajbogyók » Töltött párnácskák » Rakott zsemle » Vajas puffancs - zsemle
» Ormánsági töltött káposzta » Töltött csirkecomb sajtal » Zsemle felfújt » Fonott, töltött kalács
» Juhtúrós töltött burgonya » Gombás töltött tök » Töltött paprika hús nélkül » Töltött csörögefánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.