Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sárgabarackleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 citrom,
60 dkg érett sárgabarack (vagy konzerv),
1 dl fehérbor,
15 dkg cukor,
1 kisujjnyi fahéj,
2 dl tejföl,
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A citromot megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgabarackot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk. Meghámozzuk, kimagozzuk, azonnal megöntözzük a citromlé felével és a borral.
A barackhoz adjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük. Kidobjuk belőle a fűszereket és a citromhéjat, azután botmixerrel péppé turmixoljuk, felforraljuk.
A tejfölt és a pudingport 1,5 dl hideg vízben elkeverjük, a leveshez adjuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk, majd hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Lefedjük, legalább 3 órára hidegre tesszük.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúnyelv hidegen » Hideg gyümölcs turmix » Hideg zöldségsaláta » Hideg kaporleves
» Hideg csokis kocka » őzgerinces hidegtál » Hideg sonkás sajttekercs » Hideg húsos töltött alma
» Hideg krémesem » Hideg sajtkrém » Hideg banánkrém leves... » Hideg eperleves 2.
» Hideg tésztasaláta » Hideg céklaleves » Hideg zöldségkrémleves » Hideg csokis kocka2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.