Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tokány. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna
40-50 dkg sertéslapocka
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
Babérlevél
1 gerezd foghagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát. Ha megpirult az apróra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéslapockát, fehéredésig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral és babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel és száraz fehér borral, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva puhára pároljuk. ha valakinek túl savanyú, vagy pikáns egy kiskanál cukorral kompenzálhatja.
Ha készen van kevés tejföllel sűrítjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns tojásrántotta » Pikáns metélt » Pikáns narancsital » Pikáns rizsgombóc
» Pikáns karfiol » Vese pikáns mártás » Vegyespikáns lekvár » Pikáns nyúlcomb
» Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns csirkecomb. » Pikáns babos köret » Pikáns babfőzelék
» Pikáns sajtostáska » Pikáns zellerleves » Pikáns, sajtos fánk » Pikáns egytálétel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.