Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tokány. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna
40-50 dkg sertéslapocka
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
Babérlevél
1 gerezd foghagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát. Ha megpirult az apróra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéslapockát, fehéredésig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral és babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel és száraz fehér borral, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva puhára pároljuk. ha valakinek túl savanyú, vagy pikáns egy kiskanál cukorral kompenzálhatja.
Ha készen van kevés tejföllel sűrítjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns palacsinta » Pikáns sajtos lángos » Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns babfőzelék
» Pikáns tojásos sajtkrém » Pikáns csirkemell » Pikáns tojáskrém » Pikáns burgonyafőzelék
» Pikáns hússzelet » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns sült bab » Pikáns halgombócleves
» Pikáns húsgombóc leves » Pikáns sonkasaláta » Pikáns túrós palacsinta » Pikáns borjúsült


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.