Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns sült bab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4-6 személyre:
25 dkg száraz gyöngybab
15 dkg erdélyi szalonna
1 zöld húsú paprika
1 piros húsú paprika
1 kis chilipaprika
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsompüré (8, 5 ref %-os)
3 ek. barna cukor
3 ek. méz
fél citrom leve
1 csokor friss zöld fűszer (majoránna, borsikafű, kakukkfű vegyesen)
2 ek. olívaolaj

bors

Elkészítés:
A babot előző este átválogatjuk, átmossuk, majd hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, fazékba tesszük egy-egy ágacska kakukkfűvel és borsikafűvel, enyhén sózzuk, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi és puhára főzzük.
Míg a bab fő, elkészítjük a zöldséges alapot. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd lepirítjuk rajta a kockákra vágott szalonnát. Mikor kisült a zsírja, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, paprikát, felkarikázott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A paradicsompürében elkeverjük a barna cukrot, mézet és a finomra vágott fűszereket.
A babot leszűrjük, a zöldséges alaphoz tesszük, hozzáadjuk a fűszeres paradicsommártást, a karikákra vágott chilipaprikát és átkeverjük. Tűzálló tálba öntjük, majd alufóliával lefedve egy órára betesszük az előmelegített sütőbe. Sütés vége előtt ~15 perccel levesszük a fóliát, hogy az étel teteje kicsit átpiruljon.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns rizses lencse » Pikáns sonkasaláta » Pikáns patiszon » Pikáns karfiol
» Pikáns zellersaláta » Pikáns gesztenyetorta » Pikáns csibeszíveleves » Pikáns francia hagymaleves
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Vese pikáns mártás » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns halfilé
» Pikáns szilvamártás » Pikáns nyúlpörkölt » Vegyespikáns lekvár » Pikáns csirkefalatkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.