Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns húsgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg sonka,
2-2 fej hagyma,
30 dkg darált sertéshús,
10 -10 dkg sárgarépa, /leves zöldség/ burgonya,
2 db tojás,
1 doboz tejföl,
kevés olaj,
fokhagyma,
só,
bors,
mustár,
babérlevél,
kevés fűszerpaprika

Elkészítés:
A húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát (lehet füstölt tarja, még pikánsabb) olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos bableves » Egres leves » Frank krumplileves » Zöldséges fehérbab leves
» Kalábriai leves » Hamis gulyásleves » Falusi egresleves » Bajoros sajtkrémleves
» Amerikai sütőtökleves » Finn füstölt halleves » Könnyű salátaleves » Ír Burgonyaleves
» Görög citromleves » Karfiol leves - diétásan » Vaniliás körteleves » Gombás aprólékleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.