Tutireceptek.hu fejléc

Tölcséres csirkemáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):

1/2 bögre tej
1/2 bögre víz
3 evőkanál olaj
1 mk cukor
1 felvert tojás
1,5 teáskanál só
2,5 teáskanál instant élesztő
3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel)

Kenéshez:

1 tojás
1 evőkanál tej
szezámmag

A töltelékhez:

1/2 kg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt bors
1 sárga paprika
1 paradicsom
1 tk paprikakrém

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.

Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.

A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.

A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

Szinte bármivel tölthető.

A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.

Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.

A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas tarja. » Csirkemáj másként » Csirkemájpástétom » Csirkemájas finomság
» Tarhonyás borsós csirkemáj » Pikáns csirkemáj » Zöldborsós csirkemáj » Tepsis, lecsós csirkemáj
» Gombás csirkemáj almával » Csirkemáj joghurtmártásban » Csirkemájjal töltött karaj » Zsírban sült csirkemáj
» Almás csirkemáj » Paradicsomos csirkemáj » Fokhagymás csirkemáj sütve » Hagymás-gombás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.