Tutireceptek.hu fejléc

Libamájjal töltött fürj recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 személyre:
8 db fürj,
300 g libamáj,
100 g olaj,
30 g vaj,
250 g szalonna,
10 g só,
1 csomó petrezselyem

Elkészítés:
Erre a célra csak fiatal fürjeket használjunk! A fürjet megtisztítjuk, a gerincénél vékony, éles pengéjű késsel felnyitjuk, és a csontokat eltávolítjuk belőle. A belsejét besózzuk, belehelyezzük a kb. 30 g-os libamájszeleteket és a bőrét visszahajtjuk. Az egészet szalonnával beborítjuk és vékony zsineggel átkötjük. Kevés olajban elősütjük. Kivajazott tepsibe helyezzük az elősütött fürjeket, mellétesszük a megmosott petrezselyem zöldjét, és kevés víz hozzáadásával kb. 20-25 percig sütőben pirosra sütjük. A megsült töltött fürjeket saját pecsenyelevükkel leöntve, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Jól illik mellé a vörösborban párolt szilva, vagy a cukrozott, megsütött birsalma és a sangria.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gomba "Vera módra" » Csornai töltött paprikás » Töltött finom cukkini » Töltött kelkáposzta
» Tojással töltött karalábé » Töltöttgomba » Mézes töltött karika » Töltött sült paradicsom
» Töltött sült alma » Juhtúróval töltött pogácsa » Töltött alma » Töltött kelkáposzta 2
» Töltött lepény (Olcsó) » Töltött kagylótészta » Galyasági töltött pecsenye » Halkrémmel töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.