Tutireceptek.hu fejléc

Pórékrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-2 póréhagyma és mogyoróhagyma
1-1 nagy krumpli és zellerszár
1 liter zöldségleves (leveskockából)
2 dl kaukázusi kefir
babérlevél
5 dkg füstölt tarja
olívaolaj
szerecsendió
őrölt bors


Elkészítés:
Megfőzzük a zöldséglevest, és félretesszük. A póréhagymát megtisztítjuk, az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halványzöld részét felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a mogyoróhagymákat negyedekre vágjuk, a zellert feldaraboljuk. Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet. Befedjük, és 25 percig közepes lángon főzzük, majd a babérlevelet kiszedjük. A kis kockákra vágott tarját egy serpenyőben megpirítjuk, majd itatósra szedve megszárítjuk. A levest levesszük a tűzről, néhány pórékarikát és hagymagerezdet félreteszünk, a maradék levesbe belekeverjük a kefirt, megsózzuk, és botmixerrel pürésítjük vagy összeturmixoljuk. Tányérokba osztjuk, meghintjük szerecsendióval, és pórékarikákkal díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli kukoricakabátban » Ősszibarack leves hidegen » Boros meggyleves » Gombás csirkemájragu
» Paradicsomleves rántottával » Saláta leves I. » Fűszeres leves » Áfonyás zableves
» Görög gyümölcsleves » Erdélyi fokhagymaleves » Póréhagymás zöldségleves » Sajtgombóc leves
» Sárgadinnye krémleves I. » Hideg-meggyleves » Csirkés rizseshús » Kukoricakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.