Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó F.N.A. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
2 tojássárga,
5 dkg porcukor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só

kb. fél üveg sárgabarackdzsem (720 ml),
25 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
vaníliás cukor,
citromhéj (opcionális)

Tetejére: 10 dkg étcsoki, 2 ek étolaj

Elkészítés:
A tésztát összegyúrom. Az élesztőt belemorzsolom...kivéve, ha az kenődik, akkor kevés cukros tejben muszáj felfuttatni.
Az általam használt liszthez nem elég a kis pohár tejföl, több szükséges.
Lényeg: rugalmas, nem ragadós a tészta állaga.
3 részre osztjuk, 1 órát pihentetjük.
Az egyik lapot kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dió felével. Erre a másik lap, lekvár, majd a cukros dió. Befedjük a 3. lappal, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

Tetejére gőz felett összeolvasszuk a csokit és az olajat.

Másnap szeleteljük.

Tanácsok:
Egy réges-régi Nők Lapja számból származik a recept F. Nagy Angélától. Mindig sikerül.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» *Zserbó* » Gesztenyés, diós zserbó » Zserbógolyók » Update zserbó
» Fiti féle mézes zserbó » Zserbó szelet másképp » Esztergomi almás zserbó » Gerbaud (zserbo)
» Almás zserbó » Diós-lekváros zserbó » Zserbópite csokidarabokkal » Krém zserbó
» Kókuszos zserbó » Zserbógombóc » Gesztenyés zserbó » Zserbószelet (kiadós)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.