| Diétás rakott karalábé receptZöldséges ételek Hozzávalók: 5 db közepes méretű karalábé 1 teáskanál só (Vegeta is lehet) 1 teáskanál fokhagyma-granulátum 250 g zsírszegény tehéntúró 100 g zsírszegény natúr joghurt 1 újhagyma fehér része apróra vágva 1 mokkáskanál Vegeta 1 mokkáskanál zöldfűszer, pl. petrezselyem 30 g light trappista sajt a tetejére reszelve 2 db virsli felkarikázva a rétegek közé Elkészítés: A karalábét megpucoljuk és kockákra vágjuk, és sós-fokhagymás hideg vízben, forrástól számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük masszát: apróra vágjuk a hagymát, majd hozzátesszük a már összekevert túró-joghurt keverékhez, majd fűszerezzük. A virsliket felkarikázzuk. A jénai tál aljára egy réteg karalábét teszünk. Utána jön a massza és a virsli első fele, majd megint a zöldség, aztán massza és virsli. A tetejére tehetünk reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, lefedve 25 percig sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |