Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldségtál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg. darált hús,
3 db. húsos zöldpaprika,
2 db. érett paradicsom,
30 dkg. cukkini,
40 dkg. tök,
30 dkg.karfiol,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg. reszelt kemény sajt,
1 kk. őrölt feketebors,
1 kk. só,
4 evőkanál olaj,

Elkészítés:
A cukkonit és a tököt megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, megszórjuk sóval.A paprikát, paradicsomot szeleteljük, a karfiolt kis rózsákra szedjük. A darált húst
őrölt borssal és zúzott fokhagymával összekeverjük, majd az olajon megpiritjuk.Végül annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy híg legyen és ezzel tovább pároljuk. Kiolajozott tüzálló tálba tesszük az összekevert zöldségeket amire a húsos masszát ráöntjük és elsimitjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük fóliával és előmelegitett sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó pár percben a fóliát levesszük, hogy a sajt kissé megpiruljon.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott túrósburgonya » Túrós rakott alma » Rakott csusza » Babapiskótás rakottas
» Inyenc rakott tészta » Rakott cukkini ala Niobe » Szines zöldségrakottas » Rakott krumpli
» Vega rakottas » Almás rakott galuska » Túróval rakott puliszka » Rakott krumpli Ági módra
» Pulyka rakottas » Bajor rakott burgonya » Rakott szendvics » Spenótos rakott spagetti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.