Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás tepsis karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy karfiol
20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
kevés vaj
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem

bors
ételízesítő
grill zöldség fűszer
1 tojás
1-2 csomag sonka, vagy bacon
20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük.

A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel.

A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele),
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.

Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.

Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis palacsinta » Tepsis krumpli Ors módra » Virslis-sonkás kifli » Tepsis sült nyúlgerinc
» Karfiol húsos bundában » Rakott brokkoli és karfiol » Tepsis brokkoli (rakott) » Rókagombás sonkasaláta
» Sonkás sajttekercs hidegen » Sonkás kelbimbó » Karfiolos tészta » Húsvéti sonkás tekercs
» Tepsis hagymás krumpli » Sonkás-szalámis spagetti » Karfiolkrém, brokkolikrém » Sonkás rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.