Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sárgadinnye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg sárga bélű sárgadinnye,
10 dkg akácméz,
10 dkg darált dió,
2 dl tejszín,
1 evőkanál porcukor,
kevés rum

Elkészítés:
A dinnyét félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait, és levágjuk a héját. A húsát felkockázzuk. Egyharmadát mély üvegtál aljára terítjük, meglocsoljuk akácmézzel, és megszórjuk darált dióval. Erre ismét dinnyekockákat rakunk, ugyanúgy mézet csurgatunk rá, és diót hintjük a tetejére. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést dinnyével fejezzük be. Ha nem elég zamatos a dinnye, kicsit feljavíthatjuk, ha kevés rumot is öntünk a rétegek közé. A tálat folpackkal légmentesen lezárjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a rakott sárgadinnyét édes tejszínhabbal díszítjük. Nyári forróságban isteni, hűsítő csemege.

Tanácsok:
Aki nem szereti a tejszínhabot, tegyen a dinnyekockák tetejére joghurtot.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis rakottas » Túrós rakott karfiol » Rakott karfiol diétázóknak » Rakott gomba másképp
» Rakott mexikói » Zsír nélküli rakott hús » Húsmentes rakott krumpli » Tejberizses almás rakottas
» Sárgadinnyés túrótorta » Mákos rakott kifli » Szerb rakott rétes » Rakott brokkoli bulgurral
» Karalábés rakott hús » Szegényes rakott karfiol » Rakott kelkáposzta másképp » Sajtos rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.