Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakottkáposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30dkg házi jellegű sonka apró kockára vágva
50dkgszálasra vágott édeskáposzta
1evőkanál darált édespaprika
1mokkáskanál bors
csipetnyi szegfübors
késhegynxyi szegfüszeg
só izlés szerint,mer asonka sós
egy csészényi elsőosztályu rízs
f
ej hagyma kisütve egy kanál zsirban +egy cikk fokhagyma is és fél liter paradicsomlé

Elkészítés:
Lehetőleg vasfazékban ,a,rizst,sonkakockákat,füszereket össszekeverjük. Rétegesen ,lerakjuk.,felülre is káposztát teszünk. Kis tányérral lenyomjuk és annyi forró vizzel öntjük fe,hogy ellepje. Majd 10 perc után felöntjük kb félliter paradicsomlével. Puhára főzzük.

Tanácsok:
A paradicsom hozzáadása után ,még jobb ha sütőben lassan sütjük.. Aki szereti tejföllt tehet rá fogyasztáskor..Laktató,magyaros étel..

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: supin


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottkáposzta » Serpenyős káposzta I. » Zöldséges bulgur virslivel » Zöldbabos csirkepaprikás
» Tejfölös zöldség » Ájult imám padlizsánja » Ratatouille » Cukkinis tokány rizzsel
» Gyergyói burgonya » Zeller leves » Francia salátánk » Kapros erdei gomba
» Cukkini Hot Pan-ben! » Rakott tök hús nélkül » Padlizsán olasz módra » Erdélyi székelykáposzta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.