| Rántott csirkemellfilé - ahogy az én családom kedveli receptHúsételek Hozzávalók: 4 före 4 csirkemellfilé(tehát csont nélkül,bör nélkül) kb. 2 db egész tojás 3 evökanál liszt 4 evökanál zsemlemorzsa só,bors kb.3 dl étolaj egy alkalmas serpenyö sütésre panírozáshoz alkalmas tálak Elkészítés: Nálunk a legfontosabb a szeletek formázása.Ha ez nem olyan,ahogy a családom megszokta,meg se eszik máshol. Tehát:Minden bört,hártyát,csontot,zsírt eltávolítok a húsról.Deszkára fektetem és egy jó éles késsel 1cm-nél semmiképpen nem vastagabb szeleteket alakítok ki.Én SOHA nem klopfolom ki. A kialakított szeleteket enyhén borsozom,sózom mindkét oldalról. Panírozom a szokásos módon:lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába.Én úgy szeretem,ha egyszerre mind bepanírozom,aztán csak sütöm. Fontos,hogy ne legyen az olaj se túl forró,se túl langyos.Csak addig sütöm mind a két oldalról,amíg aranysárga lesz,de nem barna,föleg nem fekete.Ehhez én soha nem használok fedöt a serpenyöre. Kiszedem,mindig papírtörlön leitatom a felesleges olajat. Tanácsok: Talán túl aprólékosnak tünik a leírás,de bármit másként csinálnék,máris kapnám a kritikát.Ha vastagabb a hús,ha barnábbra van sütve,mint az idális,ha a panír alatt zsír van.stb. Hát ezért ettöl el nem térek. Köretnek legtöbbször petrezselymes burgonyát tálalok uborkasalátával. Jó étvágyat kívánok! FOTÓ megnézhetö a NAPLÓM 90.bejegyzésénél. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |