Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Répatorta (itt a Húsvét) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj
3/4 bögre olaj
2 tojás
1 vaníliáscukor (vagy 1 kiskanál vaníliaaroma)
1 bögre reszelt répa

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót, fahéjat és az olajat jól össze kell dolgozni (közepes erősségen felverni). Majd beletenni a tojásokat, a vaníliás és végén a reszelt répát. 170-200 °C-on fél óráig érdemes sütni...

Tanácsok:
Bár répatorta :), de az íze nagyon finom!
Ez az adag egy kis/közepes tepsi mennyiségű (vagy 1 kuglóf-formányi).
"Hivatalosan" a tetejére krém kellene, de szerintem úgy túl édes... egyszerű porcukor vagy kevés citromos krém rá bőven elegendő.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: közepes gramm
Zsírtartalom: közepes gramm

A receptet beküldte: somaeszter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges húsvéti tojások » Répatorta olívaolajjal » Húsvéti nyuszi süti » Húsvéti töltött kalács
» Répatorta 2 » Húsvéti kiscsibe muffin » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Répatorta vagy muffin.
» Húsvéti koszorú » Húsvéti bárányragu » Húsvéti kalács » Paleo répatorta
» Húsvéti koszorú másképpen » Húsvéti tárkonyos bárány » Húsvéti tál » Sonkaleves húsvétkor


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.