Tutireceptek.hu fejléc

Részeges csirke káposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 dl fehérbor
3 csipet fűszerkeverék
1 fej káposzta
15 dkg kristálycukor
ecet
2 dl étolaj
2 dl víz
3 csípet tengeri só
1 mk egész fekete bors

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk tepsibe helyezzük, majd 1 dl olajat öntünk rá ,ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort öntünk rá, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben, 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és ezután ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük.
Kevés olajt öntünk rá , majd egy kevés sóval megszórjuk.
Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet(ízlés szerint), majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Együtt tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos csirkemell » Csirke papírban sütve » Fetás göngyölt csirke » Gombás csirkemell 2 főre
» Csirke sajtbundában » Csirkemáj szalonnában » Csirkés leveles-táska » Csirkés-almás tésztasaláta
» Majoránnás csirkemellfilé » Tepsis Zöldséges Csirke » Családi töltött csirke » Mézes-narancsos csirke
» Göngyölt csirkemell » Sült csirke colával » Csirkemáj sütőben » Lombardiai göngyölt csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.