Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Részeges csirke káposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 dl fehérbor
3 csipet fűszerkeverék
1 fej káposzta
15 dkg kristálycukor
ecet
2 dl étolaj
2 dl víz
3 csípet tengeri só
1 mk egész fekete bors

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk tepsibe helyezzük, majd 1 dl olajat öntünk rá ,ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort öntünk rá, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben, 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és ezután ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük.
Kevés olajt öntünk rá , majd egy kevés sóval megszórjuk.
Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet(ízlés szerint), majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Együtt tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sóágyon sült csirke » Amerikai csirke » Indiai csirkecombok » Ínyenc paprikás csirke
» Füstölt sajtos csirkemell » Sertésszelet csirkemájjal » Lestyános csirkeraguleves. » Mexikói csirkesaláta
» Ördögi csirkemell » Olasz rakott csirke » Csirkesaláta mogyoróval » Szezámmagos mézes csirke
» Ananászos csirketál » Csirkés csupor » Brokkolis csirkemell II. » Tasakban sült csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.