Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Az alaphoz:

60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.)
2 tojássárgája,
50 dkg rétesliszt,
1,5 dl szódavíz,
só,
a sütéshez olaj.

A paprikamártáshoz:

40 dkg zöldpaprika,
só,
cukor,
citromlé,
olaj

Elkészítés:
A megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát. Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével.

A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk. A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával.

A masszába belemártjuk a zöldségeket. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi ropogós gofri » Ropogós csirkemellfalatok » Csőben sült zöldségek » Ropogós diós
» Kuszkusz zöldségekkel » Színes zöldségek rétegezve » Töltött ropogós pogácsa » Ropogós garnélarák
» Csirkemell zöldségekkel » Sült zöldségek II. » Zöldropogós » Rakott zöldségek
» Babedli (4 személyre) » Ropogós hólabda » Ropogós burgonya szeletek » Csirkeropogós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.