Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 evőkanál fűszerkeverék
2 dl száraz vörösbor
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
2 db paradicsom
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
2 evőkanál magozott olívabogyó
1 kávéskanál pirospaprika
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál durvára vagdalt dió
olaj
liszt

Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, rádörzsöljük a fűszerkeveréket és néha átforgatva 2 órát állni hagyjuk.
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, egy wokban vagy nagyobb serpenyőben olívaolajon megdinszteljük és átsütjük benne a lisztben megforgatott combokat. Hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyót, borsot, rozmaringot, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, s összerázogatva pár percig sütjük. Felöntjük a vörösborral és a hús puhulásáig fedő alatt pároljuk.
Tálra szedjük, tetejét kevés olajon pirított darabos dióval megszórjuk.
Burgonyakrokettel vagy rösti burgonyával körítjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répás, töltött csirkecomb » Rántott csirkecombfilé » Tepsiben sütött csirkecomb » Rozmaringos krumpli
» Sokadik töltött csirkecomb » Narancsos csirkecombok » Sajtos csirkecomb » Csirkecomb kókuszbundában
» Rác csirkecomb » Titokban sült csirkecombok » Fokhagymás csirkecombok » Dióban sült csirkecomb
» Lecsós csirkecomb » Majoránnás csirkecombok » Csabai csirkecomb » Töltött csirkecomb sajtal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.