Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémmel töltött pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók :
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
20 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 db tojás sárgája
pici só

A töltelékhez :
2 dl tej, 2 kávéskanál liszt, 2 db tojássárgája , 10 reszelt trappista sajt
2-3 dkg füstölt sajt , 15 dkg margarin

Elkészítés:
Az élesztőt, az l dl langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd a többi adalékkal összegyúrjuk. A kész tésztát kb. két órára a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, tojássárgájával megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután kiszaggatjuk és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Sülés után kettévágjuk és a következő töltelékkel megtöltjük.
A töltelék elkészítése: A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva megfőzzük a besamellt, ezután belekeverjük a reszelt sajtot. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mint a pogácsa » Telfölös pogácsa » Csirkehússal töltött alma » Töltött cukkíni egyszerűen
» Csirkemájjal töltött karaj » Töltött sajtos kifli » Töltött cukkini (U 1) » Gombás töltött cukkini
» Töltött rántott tojás » Csípős töltött burgonya » Amerikai töltött fasirt 2 » Csirkemájjal töltött tök
» Diós töltött káposzta » Grillezett húspogácsa » Grízes pogácsa » Sajtkrémmel töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.