Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos brokkolikrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
50 dkg brokkoli,
30 dkg burgonya,
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma,
1 ek. olaj,
1 húsleveskocka,
2 dl tejszín,
só, őrölt bors,
1/2 l víz,
15 dkg gouda sajt.

Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmoössuk. Ha kell a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk,a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utánna megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük és a maradék sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 420 kcal
Szénhidráttartalom: 23 gramm
Zsírtartalom: 30 gramm

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifli - margarinos, sajtos » Almás-sajtos rakott csirke » Sajtos-cukkinis tészta » Albán sajtos lepény
» Sajtos korong » Mákos-sajtos perec » Sajtos, sonkás zsebes hús » Paradicsomos sajtos rizs
» Kolbászos-sajtos torta » Tejszínes sajtos karaj » Sajtos hús » Sajtos rakott cukkini
» Sokmagvas-sajtos sós rudak » Sajtos töltött zeller » Sajtos perecek » Sajtos újkrumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.