Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos rántott sertésláb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 sertésláb,
1 tojás,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
só, törött bors ízlés szerint,
5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt.

Elkészítés:
A megtisztított lábakat kuktafazékban, kevés sós vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontjai magától kicsússzanak. Az összes csont eltávolítása után a bõrös húst belenyomkodom egy kerek formába. Egy-két evõkanál levet ráöntök, majd hagyom kihûlni. Ezután lefedve a hûtõszekrényben megdermesztem. (Elõzõ nap érdemes így elõkészíteni.) Másnap kiborítom a formából és éles késsel tetszés szerinti darabokra vágom. Lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába forgatva bõ, forró olajban ropogós pirosra sütöm és melegen tartom. Tartármártással és sült hasábburgonyával teszem az asztalra.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos újkrumplifőzelék » Sajtos csiga másképp » Sajtos borda » Cukkínis tojásrántotta
» Sokáig elálló sajtos rúd » Sajtos sertéskaraj » Márványsajtos sörkorcsolya » Sajtos virsli
» Sajtos-diós muffin » Tejfölös-sajtos kelbimbó » Sajtos sonkatorta » Könnyű sajtos rúd
» Ananászos rántott szelet » Sajtos karaj tepsiben » Sajtos rakott » Sajtos-sonkás saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.