Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos rántott sertésláb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 sertésláb,
1 tojás,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
só, törött bors ízlés szerint,
5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt.

Elkészítés:
A megtisztított lábakat kuktafazékban, kevés sós vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontjai magától kicsússzanak. Az összes csont eltávolítása után a bõrös húst belenyomkodom egy kerek formába. Egy-két evõkanál levet ráöntök, majd hagyom kihûlni. Ezután lefedve a hûtõszekrényben megdermesztem. (Elõzõ nap érdemes így elõkészíteni.) Másnap kiborítom a formából és éles késsel tetszés szerinti darabokra vágom. Lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába forgatva bõ, forró olajban ropogós pirosra sütöm és melegen tartom. Tartármártással és sült hasábburgonyával teszem az asztalra.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos lepényfalatok » Töltött rántott virsli » Legjobb sajtos rudam » Sonkás sajtos bundáskenyér
» Sajtos keksz » Sajtos kifli-nagyon finom » Köményes/sajtos sós » Sajtos tojásos kifli
» Sajtos pogácsa II » Pikáns tojásrántotta » Sajtos roló » Rántott tofu barna rizzsel
» Feta sajtos vegyessaláta » Sajtos tojástekekercs » Alpesi sajtos tészta » Bakonyi fácánmell sajtosan


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.