Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos rántott sertésláb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 sertésláb,
1 tojás,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
só, törött bors ízlés szerint,
5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt.

Elkészítés:
A megtisztított lábakat kuktafazékban, kevés sós vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontjai magától kicsússzanak. Az összes csont eltávolítása után a bõrös húst belenyomkodom egy kerek formába. Egy-két evõkanál levet ráöntök, majd hagyom kihûlni. Ezután lefedve a hûtõszekrényben megdermesztem. (Elõzõ nap érdemes így elõkészíteni.) Másnap kiborítom a formából és éles késsel tetszés szerinti darabokra vágom. Lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába forgatva bõ, forró olajban ropogós pirosra sütöm és melegen tartom. Tartármártással és sült hasábburgonyával teszem az asztalra.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rudacskák » Tojásos, sajtos egytál » Sajtos mandulás csirke » Sajtos rántott csirkemell
» Sonkás sajtos karfiol » Parajos -sajtos palacsinta » Sajtos pulykamellfilé » Update 1 Sajtos tekercs
» Fincsi sajtos rúd » Sajtos karfiolpogácsa » Dióval rántott csirkemell » Sajtos krumplifuta
» Sajtos csirkemell U1 » Sajtos szűzpecsenye. » Sajtos-bundás hús » Sajtos túrós pufóka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.