Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos rudacskák recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50dkg finomliszt,25dkg sertészsír,1-1,5 e.k. só,1dl cukros tejben fefuttatott 3dkg élesztő,1 tojás,1-2 e.k. tejföl,15dkg trappistasajt.A tetejére 1tojássárga-lekenéshez-,és kb.5-8dkg reszelt trappistasajt.

Elkészítés:
A lényeg az,hogy minden szobahőmérsékletű legyen.A liszthez hozzáadjuk a sót,elmorzsoljuk benne a sertészsírt,majd belekeverjük a sajtot.Kis mélyedést vályunk ,s beleöntjük a tejben futtatott élesztőt,a tojást,s a tejfölt.Jól összedolgozzuk gyúródeszkán,majd kb. félórát pihentetjük,ezután 1.5cmre nyújtjuk,lekenjük a tojássárgával,késsel egyenlő szeletekre vágjuk,a sajtot rászórva tepsibe tesszük,vigyázva mert még nő sütés közben.Előmelegített, 180 fokos sütőben ,közepes lángonkb. 25percig kell sütni.Jó étvágyat hozzá!Hamar kész van,s nagyon finom,a gyerekek imádják!


A receptet beküldte: mvalcsi2

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiben sült sajtos karaj » Kefíres-sajtos saláta » Sajtos fasírt » Sajtos tallér gofrisütőben
» Sajtos vendégváró » Tejszínes sajtos hús » Feta sajtos vegyessaláta » Sajtos- joghurtos pogácsa
» Sajtos csirkemell » Sajtos keksz » Sajtos pogácsa » Vajas sajtos pogi
» Legjobb sajtos rudam » Rakott-sajtos tészta » Ropogós négysajtos pizza » Sajtos zöldséges falatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.