Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos serpenyő recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75 dkg burgonya

30 dkg sárgarépa

30 dkg póré

15 dkg sampinyon

10 dkg hagyma

15 dkg húsos füstölt szalonna

6 dkg vaj

15 dkg reszelt sajt

1 csokor snidling

Elkészítés:
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük (kb. 25 perc). A répát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe vagy négybe vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk.
Elkészítés: Forró sós vízben 2-3 percig blansírozzuk a répát és a pórét. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, ropogósra pirítjuk benne a szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A burgonyát és a zöldségeket, kisebb adagokban, egymás után megpirítjuk. Végül minden zöldséget a szalonnával együtt a serpenyőbe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, rászórjuk a sajtot, lefedjük, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Snidlinggel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos sajtos tészta » Sajtos rántott csirkemell » Andi sajtos rúdja » Sajtos husi
» Sajtos karalábé » Isteni sajtos csiga » Tejszínes sajtos hús » Sajtos karfiolos csirke
» Sajtos-sonkás macskafej » Sajtos zöldbab » Sült sajtos újkrumpli » Sajtos báránysült
» Sajtos lasagne » Kínai serpenyős zöldség » Mennyei sajtos rudacskák » Sajtos rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.