Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkával töltött batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
12 dkg margarin
3 dkg élesztő
0,5 - 1 dl tej
1 mokkáskanálnyi cukor
1 tojás
15 dkg sonka vagy maradék sült hús
tejföl
só, bors
kevés petrezselyem

Elkészítés:
Töltelék: darált sonka/sült hús, kevés bors, 3 kanál tejföl, apróra vágott petrezselyem.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, csipet sóval, eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel.
A tésztát késhát vékonyságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepükre halmozzuk a tölteléket, a sarkait összefogva batyukat formálunk és nem túl közel egymáshoz sütőlemezre tesszük. Kb. fél órát kelni hagyjuk, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd 15-20 percig közepes lángon aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ardói töltött karaj. » Töltött olasz tésztahajók » Töltött csirkemelltekercs » Gombával töltött uborka
» Töltött cukkini sajttal » Töltöttkáposzta » Töltött burgonya májjal » Tojással töltött zsemle
» Brokkolival töltött fasírt » Sajttal töltött körte » Batyuban sült hús » Spenótos batyu
» Töltött szűzpecsenye » Őzbatyu » Töltött káposzta Ági módra » Töltött libanyak


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.