Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos vegyes zöldség recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej

ételízesítő
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy 25x18 cm-es tepsit kivajazunk, majd belemerjük a zöldségeket.
A vajból, lisztből és a tejből besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, és besűrítjük.
Az elkészült mártást ráöntjük a kelbimbóra, ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.

Tanácsok:
Bármilyen, tetszés szerinti zöldséggel jó.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis zöldségek magokkal. » Sajtos penne » Sajtos pogácsa gyorsan » Báránycomb zöldséggel
» Sajtos almás tojássaláta » Sajtos sültkrumpli » Sajtos tök » Sajtos csiga -biga
» Sajtos táskák » Rakott-sajtos csirkemell » Zöldséges csirkebatyu » Zöldségrizottó
» Tárkonyos zöldségleves » Sajtos-burgonyás golyók » Sajtos kiflik 2. » Sonkás-sajtos guba


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.