Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtpuffancs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2,5 dl tej, 8 + 15 dkg margarin, csipet só, 16 dkg liszt, 3 egész tojás + 1 sárgája, 12 dkg reszelt sajt, 15 dkg sajtkrém,

Elkészítés:
A 2,5 dl tejet a 8 dkg margarinnal és a sóval felforraljuk. Lassan, állandóan keverve beleszitáljuk a lisztet, majd addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, belekeverjük egyenként a 3 egész tojást és a reszelt sajtot. Dió nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egyenként a tojás sárgájával, majd forró sütőben kezdjük el sütni, néhány perc után mérsékeljük a sütő hőfokát. Ha aranysárgára sűlt, kivesszük és félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 15 dkg margarint jól elkeverjük a sajtkrémmel. Ha kihűltek a golyók, a tetejüket levágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a kalapjukat visszatesszük.

Tanácsok:
Natúr sajtkrém helyett használhatunk ízesítettet is /pl füstölt sajtos, zöldfűszeres, fokhagymás, stb./ azzal is nagyon finom. Kiadós.


A receptet beküldte: Magdi8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos lángos » Bolognai palacsinta » Vica sajtos pogácsája » Puha krumplispogácsa
» Telfölös pogácsa » Párolt füge » Isteni sajtos csiga » Baconos-sajtos muffin
» Paradicsommal töltött muffin » Sajtos rudacskák (pogácsa) » Sajtos lapocska » Sonkás bundás kenyér
» Nachos grande a la Cuci » Túrós pogácsa (anti-candida) » Sajtos rúd I. » Marcsa pogácsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.