Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal megszórt Kelbimbó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
2 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
2 púpozott evőkanál liszt
4 dkg margarin
6 dkg sajt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
szerecsendió


Elkészítés:
A megmosott kelbimbót főzd meg enyhén sózott vízben, s szűrd le. A felolvasztott margarinon pirítsd világos sárgára a lisztet, majd add hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsd reszelt szerecsendióval és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és keverd a mártáshoz. A kelbimbót egy olajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tedd, öntsd rá a mártást, szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és forró sütőben süsd, míg a teteje meg nem pirul.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tonhal sajttal » Tepsis cukkini krémsajttal » Sütőtökkrémleves sajttal » Sütőtök főzelék sajttal
» Sajttal sütött burgonya » Rakott kel sajttal » Sajtos baconos kelbimbó » Padlizsán sajttal az igazi
» Tojásos kelbimbó » Sajttal rakott csirkemell » Lazactatár krémsajttal » Kelbimbó sörtésztában
» Tőkehalfilé sajttal » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Húsos rakott kelbimbó » Sajttal töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.