Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párolt kelbimbó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
70 dkg kelbimbó
5 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma(esetleg babérlevél, gyömbér)
ízlés szerint só, vegeta, bors
víz a pároláshoz

Elkészítés:
A vajat olvasszunk fel, és a kelbimbót hozzáadva néhány percig dinszteljük. Utána öntsünk rá 1 dl vizet, és takaréklángon, fedõ alatt pároljuk kb. 25 percig, amíg megpuhul. Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és fõzzük tovább. Az intenzívebb ízeket kedvelõk tehetnek bele 1–2 gerezd fokhagymát, illetve 1 babérlevelet vagy egy kis darab gyömbért is. Végül izesitsük meg a sóval, borssal, ételízesítővel és fedõ nélkül süssük le zsírjára. Melegen, köretként tálaljuk.

Tanácsok:
Tartármártással vagy reszelt sajttal simára kevert tejföllel leöntve önálló ételként is fogyasztható.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rhea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbós egytálétel » Tejfölben párolt tojás » Pikáns, párolt pulykaragu » Párolt káposzta finoman
» Párolt savanyúkáposzta. » Rakott kelbimbó » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Zelleres párolt pulykamell
» Sajtos kelbimbó » Sonkás-sajtos kelbimbó » Kelbimbós-mandulás tészta » Sörös párolt káposzta
» Párolt kelkáposzta » Párolt karotta » Sertésszelet kelbimbóval » Párolt rizs zöldségekkel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.