Tutireceptek.hu fejléc

Párolt kelbimbó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
70 dkg kelbimbó
5 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma(esetleg babérlevél, gyömbér)
ízlés szerint só, vegeta, bors
víz a pároláshoz

Elkészítés:
A vajat olvasszunk fel, és a kelbimbót hozzáadva néhány percig dinszteljük. Utána öntsünk rá 1 dl vizet, és takaréklángon, fedõ alatt pároljuk kb. 25 percig, amíg megpuhul. Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és fõzzük tovább. Az intenzívebb ízeket kedvelõk tehetnek bele 1–2 gerezd fokhagymát, illetve 1 babérlevelet vagy egy kis darab gyömbért is. Végül izesitsük meg a sóval, borssal, ételízesítővel és fedõ nélkül süssük le zsírjára. Melegen, köretként tálaljuk.

Tanácsok:
Tartármártással vagy reszelt sajttal simára kevert tejföllel leöntve önálló ételként is fogyasztható.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rhea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt káposzta » Sörben párolt csülök » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Rozspelyhes párolt paprika
» Finom sajtos kelbimbó » Sajttal megszórt Kelbimbó » Juhtúrós kelbimbós sali » Tavaszi párolt csirkemell
» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Párolt savanyúkáposzta. » Párolt káposzta Update1 » Párolt mézes almás
» Rakott kelbimbó » Párolt rizs zöldségekkel » Párolt rák » Pároltkáposzta máskép


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.