Tutireceptek.hu fejléc

Párolt kelbimbó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
70 dkg kelbimbó
5 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma(esetleg babérlevél, gyömbér)
ízlés szerint só, vegeta, bors
víz a pároláshoz

Elkészítés:
A vajat olvasszunk fel, és a kelbimbót hozzáadva néhány percig dinszteljük. Utána öntsünk rá 1 dl vizet, és takaréklángon, fedõ alatt pároljuk kb. 25 percig, amíg megpuhul. Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és fõzzük tovább. Az intenzívebb ízeket kedvelõk tehetnek bele 1–2 gerezd fokhagymát, illetve 1 babérlevelet vagy egy kis darab gyömbért is. Végül izesitsük meg a sóval, borssal, ételízesítővel és fedõ nélkül süssük le zsírjára. Melegen, köretként tálaljuk.

Tanácsok:
Tartármártással vagy reszelt sajttal simára kevert tejföllel leöntve önálló ételként is fogyasztható.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rhea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbós pulyka » Fincsi kelbimbóleves » Update 1 Párolt alma » Sonkás kelbimbó
» Párolt alma (Update1) » Sörben párolt csülök » Párolt tőkehal spenótágyon » Párolt káposzta Update1
» Kelbimbó főzelék » Párolt mángold » Sörös párolt káposzta » Párolt ördöghal
» Párolt savanyúkáposzta. » Pácolt kelbimbó » Párolt zőldség » Párolt kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.