Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás kelbimbó recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
füstölt sonka
kelbimbó
olaj
fokhagyma

bors
őrölt kömény
tejföl
vöröshagyma
dió

Elkészítés:
A kelbimbókat (torzsavég levágása után) negyedbe vágtam, (a kisebbeket csak félbe), majd zúzott fokhagymával, sóval borssal, őrölt köménnyel ízesített olajba belekevertem. (A sóval nagyon csínján bánjunk, mert a sonka is sós, akár egészen elhagyható a só. Könnyebb beletenni utólag, mint kivenni belőle. :) ) Egy magas oldalú tepsit vékony (nyers) füstöltsonka szeletekkel kibéleltem, erre tettem a fűszerezett kelbimbót, és tejföllel bőven megkentem a tetejét, vöröshagymát karikáztam rá, és beborítottam sonkaszeletekkel. És végül szórtam rá pár diógerezdet. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Amikor a fölső sonkaszeletek megpirultak (20 perc múlva), levettem őket, de a többit bent hagytam, s addig sütöttem (újabb 20 perc) amíg a hagymakarikák is megpirultak. Az utolsó percben visszatettem a tetejére a sonkát, hogy újból átmelegedjen.

Tanácsok:
Az ételtársításra figyelő étkezésben kitűnő húsnapi étel.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sonkás metélt » Kelbimbó sörtésztában » Sonkás krokett » Rántott paprikás kelbimbó
» Sajtos-sonkás rakott kifli » Sonkás batyuk » Sajtos - sonkás krokett » Citromos sonkás tészta
» Tojásos kelbimbó » Sonkás hajtovány » Sajttal sült kelbimbó » Fűszeres sonkás lepény
» Csirkés-sonkás rizs » Sonkás-sajtos kifli » Sonkás-sajtos guba » Sonkás sajtos csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.